Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2007 23:05 - Магията, Хари Потър, живота и още, и още..
Автор: drowranger Категория: Лични дневници   
Прочетен: 785 Коментари: 0 Гласове:
0



Уважаеми читатели на този блог, смея да кажа, че днес светът е Магия. Магия, носеща името Хари Потър. След по-малко от два часа на пазара в България ще се появи последната книга от поредицата за очилатият магьосник, порастнал пред очите и сърцата на стотици милиони хора по света. Една сага е към краят си, един популярен герой пък се отправя по пътя на увековечаването. Без съмнение мога да кажа, че този образ ще се котира и сред внуците, пра-внуците и следващите тях поколения. Останете на избраната честота, очакват ни страхотни мигове...

Винаги съм искал да водя радиопредаване. Да държа монолози, подобни на горният и да знам, че хората слушат какво говоря; и че моите думи достигат до по-далеч от говорителите на приемниците на слушателите. Не че не го правя - чрез интернет shoutcast, ама друго си е да кажеш "104.5 FM Stereo - Радио 081" (Примерно). Ала не за това ми е мисълта.
Малко или много - днес излиза последната книга от една запомняща се поредица. Адски малко хора в света не знаят кой е Хари Потър. За доказателство ( и за начало на постингът ) попитах хора от 4 коренно различни слоя на обществото; четирима човека с коренно различни интереси. Въпросите и техните отговори са поставени по-долу, в табличката.

Въпрос Отговор 1. 2. 3. 4.

1.

КАКВА АСОЦИАЦИЯ ПРАВИТЕ, ЩОМ ЧУЕТЕ ИМЕТО "ХАРИ ПОТЪР"?

Бонбони с вкус на повръщано. Необяснимо, но факт. "Всякаквовкусовите бонбончета на Бърти Бът" или нещо подобно...

Понеже го знам какъв е - момче-магьосник

Кльощаво чернокосо рошаво момче, с кръгли очила, зелени очи, които размахва пръчка

Магия

2. ЧЕЛ(А) ЛИ СТЕ КНИГИТЕ И КОИ?

Шестте, седмата ще почака малко.

Само първата, и не помня много от нея, защото беше отдавна

Всичките по минум 5 пъти всяка

Да, първите четри..

3. ГЛЕДАЛ(А) ЛИ СТЕ ФИЛМИТЕ И КОИ ОТ ТЯХ?

Оу, трябва да се замисля. Първите три филма. Третият беше пълен провал и разочарованието ми стана причина да пропусна четвъртия

Доколкото си спомням, съм гледала два от тях. За други не се сещам

Всичките, само 1-вия и 2-рия стават, другите са боза.Историята е супер изкривена и...тъпо

Първите четри филма съм гледал

4. СЪЩЕСТВУВА ЛИ МАГИЯ В ЖИВОТА?

Такава, каквато я описват в книгите - съмнявам се. Но има по малко магия в много неща, около нас. И в нас. Така че, да, съществува.

Може и да има, ама не се знае къде

Естествено

Да, но не така, както във филма и книгите

5. НЕЩО НЕОБИКНОВЕНО ЗА ВАС?

Банално и изтъркано, но все пак истинско и необяснимо, което го прави необикновено и магическо - любовта

 


Странна случка: Един път си гледах телевизия и си помислих "Сега ще звъннат на вратата" и в същият момент се звънна.

Имам шесто чувство и предвиждам нещата преди да се случат

Мисля, че всичко е реално, ама не съм много сигурен

6. АКО МОЖЕШЕ ДА СТЕ ЧАСТ ОТ СВЕТА НА "ХП" - КАКВО ЩЯХТЕ ДА СТЕ?

Много просто - ученик. Винаги в центъра на събитията

Щях да съм магсосница

Ъм, магьосница, няма съм дзвер я

Хедуиг - Совата на Хари


Какви са изводите - магия има. Ако мога да направя един кавър на песента "Love is all around" - "Magic is all around" ще бъде достоверно изказване. Магията, мили ми приятели (и непознати читатели), не е видима. Не можем да я отмерим в кварталният супермаркет, нито пък може да си я купим на килограм от сергия на Женският пазар. Магията седи скрита дълбоко в нас, под формата на импулси, които могат да ни накарат да свършим неща, за които дори не сме подозирали. Магията има много измерения, много проявления и адски много последователи. Попитайте всяка двойка, която срещнете на улицата - любовта магия ли е? Надали някой би отрекъл.  Та нима не е магия самият факт, че във всички гадости, с които ни залива живота - можем вечерта да седнем, да си помислим за нещо хубаво, което ни се е случило, и да се усмихнем. Въпреки че войните, мизерията, гладът, беднотията, озоновата дупка остават - усмивката лекува собствените ни души и душите на близките ни. Магия.
Сещам се и за един цитат от Елизабеттаун *много хубав филм, само да отбележа. "We contain magic in our shoes", провикнаха се обикновени обущари. Да, режисирано е. Ала ако отидем в някоя работилничка, сгушена в полите на поредният индустриален бум и запитаме възрастният човек, трудещ се с ръце и пот на челото - за него магията не е в технологичните чудесии, а в добротата на хората; в честността на труда му и в блясъка в очите на клиентите му. Същото се отнася за всичко и всички. Защото магията е около и в нас.
It"s written in the winds, it"s everywhere I go
Тук трябваше да има и клипче, снимано от мен, на първият, купил си книгата в полунощ в родния ми град. Да де, ама с проваленият план се налага да се примиря. Ала пак ще съм доволен - знам, че има такива хора. Хора, които освен всичко друго, искат да се отпуснат и да почетат. (Някой да твърди, че в днешно време четем повече, отколкото в миналото?) И това е магия.
Какво ни остава - да съчетаем магията, любовта, фантазиите, работата, удоволствието и живота; да забъркаме правилната смес от това и да отпием голяма глътка от живителната смес. Pure magic, нали?

image



Тагове:   още,   Магията,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drowranger
Категория: Лични дневници
Прочетен: 33886
Постинги: 15
Коментари: 14
Гласове: 41
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930